Historie

Dhr. Vernes

In 1934 is Dhr. Vernes in de Misterstraat begonnen met een viswinkel genaamd Vishandel Vernes. Later kwam Dhr. T. Grotenhuis als compagnon binnen het bedrijf. Samen hadden ze de grootste plannen. De viswinkel is overgegaan tot visrestaurant, in het naastliggende pand kwam een ijssalon die tevens vanaf het restaurant toegankelijk was. De zaak draaide uitstekend en ook onze Oosterburen wisten de weg naar de Misterstraat 50 goed te vinden.

Veel mensen zullen Vernes ook nog kennen als snackbar, waar ze menig frietje hebben gegeten. Sinds halverwege de jaren 90 is het echter een lunchroom. Naast vis, wat nog steeds op de kaart te vinden is, is de kaart enorm uitgebreid.

1 augustus 2006 zijn Ralph & Marije van start gegaan als nieuwe eigenaren van, destijds nog, Lunch Restaurant Vernes.

In de eerste 2 weken van februari 2007 is het restaurant volledig onder handen genomen en is er een totaal nieuw uiterlijk aan het restaurant gegeven. Bij dit nieuwe uiterlijk hoorde ook een nieuwe naam, sinds 25 februari 2007 is de naam van het restaurant ‘Bon Appetit’.

Een ware metamorfose heeft plaatsgevonden in ons restaurant, zie voor de foto’s hieronder.

2006 Het restaurant voor de metamorfose

verbouwing 2006

2006 De inrichting voor de verbouwing in 2007

verbouwing 2006-1

2007 Het resultaat van 2 weken verbouwen 

verbouwing 2006-2

Inmiddels heeft er in het restaurant in 2016 weer een flinke verbouwing plaatsgevonden. De toiletruimte is vervangen en vergroot, zodat het ook beschikt over een invalidentoilet. het restaurant is groter geworden en  de keuken is flink groter geworden.